De binnenkant van je auto schoonmaken kan een hele klus zijn. Je hebt verschillende onderdelen die je moet schoonmaken en bent er al gauw een halve dag mee bezig. Wij leggen je stap voor stap uit hoe jij het beste de binnenkant van jouw auto kan schoonmaken zodat het zo gebeurt is.

Stap 1: De auto opruimen

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om alle rotzooi uit de auto te halen. Pak een vuilniszak en gooi alle papiertjes, flesjes, zakjes etc. weg. Zorg ook dat je alle waardevolle spullen en bijvoorbeeld tassen die in de weg liggen uit je auto haalt zodat je de hele binnenkant makkelijk kan schoonmaken. Probeer wekelijks je auto op te ruimen zodat er geen dingen gaan schimmelen en waardoor je je auto een stuk schoner houdt.

Stap 2: Matten schoonmaken

Als je alle rotzooi uit je auto hebt gehaald is het tijd om ook de matten uit je auto te halen en deze schoon te maken. Auto matten kunnen behoorlijk vies worden. Er wordt natuurlijk allemaal vuil van buiten de auto via je schoenen de auto mee ingenomen. Je kunt de automatten er gemakkelijk uithalen en uitkloppen tegen een muur of met een speciale mattenklopper. Hierna kun je de matten nog stofzuigen om echt al het vuil weg te halen. als laatste kun je nog vlekken reinigen met wat water en als het nodig is wat reinigingsmaakmiddel. Doe dit op de automatten en schrob dit in met een borstel zodat ook hardnekkig vlekken verwijderd worden.

Stap 3: Dashboard, middenconsole en harde oppervlakte schoonmaken

Hierna is het tijd om het dashboard, middenconsole en harde oppervlakten schoon te maken. Er zijn verschillende reinigingsmiddelen die je hiervoor kunt gebruiken. Zo kun je speciale reinigingsdoekjes gebruiken voor de auto, maar je kunt ook makkelijk een vochtige doek gebruiken met wat allesreiniger. Je kunt de stof uit kleine kiertjes en de ventilatie rooster schoonmaken met een oude tandenborstel of een kwastje.

Stap 4: Auto stofzuigen

Als je al het vuil en de automatten uit je auto hebt gehaald is het tijd om je auto te stofzuigen. Dit doe je altijd na het schoonmaken van de harde oppervlakte zodat je het vuil wat hier vanaf komt ook nog mee kan nemen. Begin hierbij achterin in de kofferbak en werk zo naar voren toe. Het is belangrijk om de auto eerst te stofzuigen voordat je de autobekleding gaat reinigen zodat later het zand niet in je autobekleding trekt. Je kunt hiervoor gewoon een normale stofzuiger gebruiken. Gebruik een smaller opzetstuk voor moeilijk te bereiken hoekjes of kieren.

Stap 5: Auto bekleding schoonmaken

Het is nu tijd om de auto bekleding schoon te maken. Dit kan soms een hele klus zijn. Het kan zijn dat er drinken is gevallen en dit al in ingetrokken in de bekleding. Er zijn verschillende manieren om je auto bekleding schoon te maken. Je kunt een speciale stofzuiger gebruiken en er zijn verschillende reinigingsmiddelen die speciaal voor auto bekleding is. Ook kun je gebruik maken van verschillende huishoudelijke middelen zoals azijn en baking soda. Lees hier uitgebreid hoe je je zelf autobekleding kan schoonmaken. Heb je echt hardnekkig vlekken? dan kun je je auto bekleding ook laten reinigen door een autopoetsbedrijf.

Stap 6: Ruiten schoonmaken

Als laatst moet je natuurlijk niet vergeten om de ruiten schoon te maken. Dit is zowel belangrijk voor de buitenkant als de binnenkant van de auto. Je wilt namelijk wel dat je goed zicht hebt op de weg. De binnenkant van je auto ruiten kun je gemakkelijk schoonmaken met een glasreiniger zoals Glassex. Spray dit op de ramen en veeg het daarna droog met een zachte doek om krassen te voorkomen.

Auto binnenkant laten schoonmaken

Er kan veel tijd zitten om de binnenkant van je auto schoon te maken. Je hebt hier misschien helemaal geen tijd of zin in. Dan kan je er ook voor kiezen om de binnenkant van je auto te laten schoonmaken door een speciaal autopoetsbedrijf. Bij Steam-team komen wij jou auto op locatie schoonmaken zodat jij gewoon door kan gaan met wat je aan het doen was. We kunnen je gehele auto reinigen van binnen en van buiten en zijn altijd binnen 90 minuten klaar. Plan een afspraak in en wij komen zo bij je langs! Bekijk hier de mogelijkheden en prijzen.