Autobekleding reinigen

Heeft u per ongeluk uw koffie laten vallen op uw stoel? Of heeft u last van schimmel in uw bekleding? Wat het probleem ook is, u wilt uw autobekleding weer schoon hebben. Het is dus hoog tijd om uw autobekleding even schoon te maken. Want anders kunnen de vlekken of schimmel nog dieper in de bekleding gaan zitten waardoor de kans op nare geuren alleen maar toe neemt. U wilt dus meteen beginnen met het reinigen van de autobekleding, maar wat is daar allemaal voor nodig? Leest u verder en we leggen u het allemaal uit.

Vlekken verwijderen uit autobekleding

Door schimmel in uw bekleding kan er een nare geur in uw auto ontstaan. Door het laten omvallen van uw koffie, kunnen er vlekken ontstaan in uw bekleding. Hoe langer de vlekken en schimmel erin blijven zitten, hoe lastiger het wordt om de vlekken en het geur zelf te verwijderen. Als de vlekken er voor een lange tijd in blijft zitten, dan gaan de vlekken dieper in de bekleding zitten. Dit vergroot de kans op andere nare geuren. Het is dus belangrijk om er snel bij te zijn. Laten we dus beginnen!

1. Oppervlakte stofzuigen

Begin met het stofzuigen van de bekleding, zodat het oppervlakkige vuil wordt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat u kunt u beginnen met schoonmaken, zonder dat u last heeft van kruimels of iets dergelijks. U kunt hiervoor gewoon uw eigen stofzuiger voor gebruiken, een speciale stofzuiger is niet nodig, maar wel handig. Gebruik tijdens het stofzuigen de kierenzuigmond. Door middel van de kierenzuigmond kunt u terecht bij de kleine hoekjes.

2. Reinigingsmiddel gebruiken

Het is nu tijd om de reinigingsmiddel aan te brengen. U kunt hiervoor speciale bekleding reiniger aanschaffen. Afhankelijk van het soort reinigingsmiddel dat u gebruikt, moet u andere soort stappen doorlopen. In de basis zijn ze vaak hetzelfde: aanbrengen, in laten werken, borstelen, drogen en opruimen.

Heeft u geen reinigingsmiddel? Gelukkig kunnen deze huismiddelen helpen ook: azijn en baking soda. Mix deze twee met elkaar en gebruik een tandenborstel om de vlekken te verwijderen. Laat het drogen en ga er vervolgens met een stofzuiger langs. Deze techniek kan ook helpen om af te komen van nare geuren.

3. Bekleding laten drogen

Nadat u de stappen van uw reinigingsmiddel heeft doorlopen, is het nu tijd om de bekleding te laten drogen. Gebruik hiervoor een droge doek. Het is belangrijk dat u gaat deppen in plaats van vegen. Met deppen kan de vocht worden opgenomen. Daarnaast is het ook belangrijk om de deuren en ramen zoveel mogelijk open te zetten. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van een föhn. Deze stap is cruciaal, als u de vlekken niet goed droogt bestaat de kans dat er weer vlekken ontstaan door de reinigingsmiddel.

Autobekleding laten stoomreinigen

Dat was het! Het was wel een tijdrovende klus, maar als het goed is zijn de vlekken nu verwijderd. Heeft u niet het gewenste resultaat gekregen of wilt u de volgende keer niet zoveel tijd kwijt zijn aan het reinigen van de autobekleding? Dan kunt u uw autobekleding laten stoomreinigen door Steam Team. Wij komen op locatie om de auto bekleding te reinigen en maken gebruik van een unieke stoom reinigingsmethode, waardoor we in alle hoeken en gaten terecht kunnen. Diepe vlekken die in uw bekleding zitten kunnen door ons gemakkelijk worden verwijderd. Daarnaast zijn we blij om de rest van de auto ook een grondige reinigingsbeurt te geven. Bespaar tijd en energie en plan nu uw afspraak in zodat u snel kunt rijden in een schone auto.