Schimmel in auto? Bah. Schimmel is gelukkig in de meeste gevallen gemakkelijk te verwijderen. Ontdek de 3 beste manieren.

Schimmel in uw auto?

Schimmel is iets waar niemand op zit te wachten. Toch kan het voorkomen dat er toch ineens schimmel in uw auto zit. Schimmel kan nare geuren met zich mee brengen en als u elke dag in de auto moet zitten is dit geen pretje. Gelukkig is schimmel in de meeste gevallen gemakkelijk te verwijderen.

Hoe ontstaat schimmel in uw auto?

Schimmel kan veroorzaakt worden door vocht of door etensresten die in de auto blijven liggen. Het kan zijn dat u een keer drinken hebt laten vallen in uw auto en dit in de bekleding is ingetrokken. Je ziet het misschien niet meteen op het oppervlakte maar hier kan na enige tijd schimmel door ontstaan. Ook kan het zijn dat er een lekkage in uw auto zit waardoor er vocht in de auto komt. De meest voorkomende plekken hierbij zijn via rubbers, de dakantenne en plafond of vanuit de motorruimte. Om schimmel te voorkomen is het slim om de auto regelmatig schoon te maken. Door etensresten en afval uit de auto te halen en regelmatig alle oppervlakten stof te zuigen en schoon te maken kunt u al een heel eind komen. Toch kan het voorkomen dat er in sommige gevallen alsnog schimmel in uw auto ontstaat. Dan zijn er nog een aantal oplossingen om deze schimmel te verwijderen.

Schimmel zelf reinigen

Als eerst kunt u proberen om de schimmel zelf te reinigen. Dit kan in veel gevallen gemakkelijk en het is een hele goedkope oplossing. Begin altijd eerst met het standaard schoonmaken van de auto. Ruim alle troep op en stofzuig de hele auto. Er zijn verschillende reinigingsmiddelen die speciaal geschikt zijn voor het reinigen van de bekleding van je auto. Als u geen tijd of zin hebt om hiervoor naar de winkel te gaan zijn er ook nog een aantal huishoudelijke producten waarmee u uw auto kan reinigen. Met afwasmiddel en water kunt u al een groot deel van de auto reinigen en dit zorgt ook nog eens voor een lekkere geur. Ook gedestilleerd azijn kan een goed oplossing zijn tegen schimmel. Spuit het azijn over de bekleding heen en zorg dat het vochtig genoeg is. Schrob dit daarna goed in om het zo ook diep in de stof te krijgen. Laat de auto helemaal goed drogen met alle ramen en deuren open.

Hardnekkig schimmel in auto? Het kan natuurlijk zijn dat er schimmelvlekken in de auto blijven zitten die u er zelf niet uit krijgt, dan is er nog een andere oplossing

Schimmel in auto laten stoom reinigen

Soms blijven er nare geuren en vlekken in uw auto zitten ook al hebt u hem al helemaal gereinigd. Dan is het een goede optie om uw auto te laten stoom reinigen. Er zijn verschillende stoomreinigers die u makkelijk zelf in huis kan halen, maar u kan het ook door iemand anders laten doen. Bij stoom reinigen wordt er hete stoom toegevoegd die alle dele van de auto kan bereiken. Door stoom worden de nare geuren geneutraliseerd en door de hitte wordt 99% van alle bacteriën gedood. Hierdoor word de schimmel in bijna alle gevallen helemaal verwijderd voor weer een helemaal frisse auto.

Steam-team reinigt uw auto gemakkelijk en snel.

Willen de nare geurtjes maar niet verdwijnen uit uw auto? Of hebt u geen zin en tijd om heel de auto zelf schoon te maken? Laat Steam-team dan uw auto volledig reinigen. Wij komen bij u langs en zorgen ervoor dat uw auto binnen 90 minuten volledig gereinigd is. We maken gebruik van een unieke stoom reinigingsmethode waardoor we in alle hoeken en gaten terecht kunnen waar u wellicht zelf niet bij komt. Plan snel een afspraak in en wij komen zo bij u langs! U kunt hier alle mogelijkheden en prijzen bekijken.