Uw autostoelen zelf reinigen is misschien wel de meest belangrijke stap bij het schoonmaken van uw auto interieur. De bekleding van de autostoelen kan namelijk vervelende geuren vasthouden en dat is niet fijn. In dit artikel leest u hoe u dit het beste kan bestrijden en hoe u uw autostoelen kunt reinigen.

Waarom autostoelen reinigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uw de autostoelen wilt reinigen. U heeft pas een tweedehands auto gekocht, uw collega heeft per ongeluk koffie gemorst in uw auto of u ben gaan wandelen met de hond en uw auto zit vol met honden haren. Niets is zo fijn als in een schone auto rijden en daarvoor moet uw autobekleding schoon zijn. In dit artikel vertellen u hoe de autostoelen bekleding goed reinigt en onderhoud waardoor u telkens het gevoel heeft alsof u in een nieuwe auto stapt. Tijd om aan de slag te gaan. We gaan autostoelen reinigen.

Stofzuigen

Voordat je begint met het reinigen van uw auto stoelen, moet u er altijd voor zorgen dat u het losse en droge vuil stofzuigt. Denk hier bijvoorbeeld aan: kruimels, honden haren en stof. Als uw autostoelen droogvuil vrij zijn, dan gaan we verder met grondig reinigen van uw auto stoelen.

Autostoelen reinigen

Om uw autostoelen goed te reinigen, kunt u de stoel in vier stukken opdelen. Zo kunt u elk 1/4 deel goed aanpakken. U begint met als eerst met de zitting, werk vervolgens via het onderstukje van de rugleuning naar de hoofdsteun. Als u het proces bij alle stoelen goed uitvoert, komen ze er weer als nieuw uit te zien.

Pak een schone planten spuit en vul deze met water en schoonmaakmiddel. Als het reinigingsmiddel al in een spuitfles zit kunt u die gebruiken. Om te voorkomen dat u de stoelen te nat maakt kunt u het beste een halve minuut tot een minuut wachten voordat u het reinigingsmiddel weer op de zelfde plek spuit.

Als het nodig is kunt u eventueel ook een zachte borstel pakken en de hardnekkige vlekken en vuil resten weg schrobben. Gebruik hier bijvoorbeeld een nagelborstel of een zachte schoenpoetsborstel voor. U wilt de bekleding van de autostoelen niet beschadigen door met een te harde borstel het schrob werk te doen.

Het boenen moet u zo zacht mogelijk doen zodat u de stoelen niet beschadigd. Zorg ervoor dat u de borstel het werk laat doen. Als u klaar bent neem het dan af met een droge schone doek, een theedoek of bijvoorbeeld een handdoek.

Als u uw autostoelen gaat reinigen via het proces hierboven, worden de stoelen niet al te nat. Mocht het zo zijn dat de stoelen toch erg nat zijn, dan moet u ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk drogen. U kunt bijvoorbeeld uw deuren een tijdje open zetten om de auto stoelen te laten droge. Als u dit wilt versnellen kunt u een föhn gebruiken.

Autostoelen laten reinigen

Als het goed zit zijn uw autostoelen nu volledig gereinigd. Mocht het niet lukken om uw autostoelen zelf goed te reinigen dan kunt u dit ook laten doen. U kunt uw auto bijvoorbeeld laten stoomreinigen. Voor een grondige reiniging van uw auto is stoomreiniging dé manier. Wij komen bij u langs en zorgen ervoor dat uw auto binnen 90 minuten volledig gereinigd is. We maken gebruik van een unieke stoom reinigingsmethode waardoor we in alle hoeken en gaten terecht kunnen waar u wellicht zelf niet bij komt. Plan snel een afspraak in en wij komen zo bij u langs! U kunt hier alle mogelijkheden en prijzen bekijken.