Hoe vaak gebruikt u uw auto? Het is belangrijk om uw auto netjes te houden, zeker als u er regelmatig mee reist. Een nette omgeving geeft meer rust en het is belangrijk om de auto regelmatig een schoonmaakbeurt te geven. In dit artikel gaan we kijken wat er allemaal komt kijken bij het reinigen van het auto interieur. Lees snel verder.

Het interieur

Om te beginnen is het interieur op te delen in twee categorieën: bekleding en harde oppervlaktes. Bij bekleding kunt u denken aan uw autostoelen en matten en bij harde oppervlaktes kunt u denken aan het dashboard en de deuren. Voor elke categorie zijn andere reinigingsspullen nodig. Voor de bekleding is er speciale reinigingsmiddel nodig en voor het dashboard raden we aan om gebruik te maken van reinigingsmiddelen die op waterbasis zijn. Dit wordt aangeraden om de airbags van de auto te beschermen. Zware middelen kunnen er namelijk voor zorgen dat de airbags beschadigd raken.

Laten we beginnen

Het is tijd om de auto interieur schoon te maken. Hoe gaat u te werk? U kunt een aantal dingen doen om uw auto schoon te maken:

  • Uw auto volledig opruimen, voorkom beschadiging aan uw eigendommen
  • Goed de oppervlaktes en bekleding reinigen met speciale reinigingsmiddel
  • Het interieur van de auto grondig stofzuigen

We leggen de bovengenoemde punten hier verder uit. Bekijk wat u allemaal nodig heeft en wat de beste werkwijze is.

Opruimen

Als u alle reinigingsspullen heeft verzameld, is het eerst tijd om het interieur op te ruimen. Pak een doos waar u alle spullen kwijt kunt. Zorg ervoor dat het dashboard en de deuren leeg zijn. Kijk ook of het bij de passagiersstoelen leeg is. Een leeg interieur zorgt ervoor dat u meteen kunt beginnen met schoonmaken, zonder uw spullen te beschadigen.

Schoonmaken

Nu is het tijd om alle verzamelde reinigingsmiddelen te gebruiken, het is tijd om schoon te maken. We beginnen met de harde oppervlaktes, als eerst het dashboard. Het dashboard wordt veel gebruikt en het is het eerste wat u ziet als u instapt. Grote kans dat er veel stof en vlekken aanwezig zijn. Ga dus goed langs uw stuur, neem alle knopjes mee en zorg ervoor dat het dashboard stofvrij is. Na het dashboard is het tijd om het middenconsole schoon te maken. Ga goed langs alle hoekjes en controleer of er geen plakkerige vlekken achterblijven. Vervolgens kunnen de portieren worden schoongemaakt. Neem hierbij de hendels en de vakjes in de deur goed in mee. Tot slot, kijk welke plekken nog niet zijn schoongemaakt en maak die vervolgens schoon. Na de harde oppervlaktes is het tijd om de bekleding schoon te maken. Daar hebben we ook stappenplan voor geschreven, die vind u hier.

Stofzuigen

Door het schoonmaken van de oppervlaktes is al het vuil en stof op de grond gevallen. Dit betekent dat we kunnen beginnen met stofzuigen. Zorg ervoor dat u meerdere borstels tot uw beschikking heeft, zodat u alle oppervlaktes zo goed mogelijk schoon krijgt. Een kleine stofzuiger borstel is goed voor de hoekjes in uw auto en een kierenzuigmond is geschikt voor uw stoelen. Ga goed alle hoeken en gaten langs. Denk aan het dashboard, het middenconsole en de stoelen. Vergeet tot slot niet de matten te stofzuigen en de rest van de auto tapijt. Zo, opgeruimd staat netjes!

Auto interieur laten stoomreinigen

Hoeveel tijd was u kwijt aan het reinigen van uw auto interieur? Het kan best wat tijd in beslag nemen namelijk. Geef uzelf een cadeautje en laat uw auto een keer stoomreinigen door ons. Wij zorgen ervoor dat we bij u langskomen om uw auto te reinigen en zijn er maximaal 90 minuten mee bezig. Met onze unieke reinigingsmethode kunnen we bij diepe oppervlaktes terecht, waar u zelf lastig bij komt. Kortom, wij zorgen ervoor dat uw auto écht grondig wordt gereinigd. Plan nu uw afspraak in.